Британська розвідка оцінила наслідки удару по складу боєприпасів у Торопці

Удар по складу боєприпасів у Торопці Тверської області росії спричинив потужний вибух й був еквівалентний невеликому землетрусу.

Про це повідомляє Міноборони Британії.

Відомо, що уражений в ніч на 18 вересня стратегічний склад боєприпасів у Торопці був один з найбільших у рф та містив понад 30 тисяч тонн снарядів. Розташовується він за 500 км від України.

Розвідники вважають, що причиною ураження 107 арсеналу головного ракетно-артилерійського управління Міноборони рф було неналежне зберігання боєприпасів.

«Неналежне зберігання боєприпасів спричинило ланцюгову реакцію каскадних детонацій у бункерній системі, що призвело до величезних втрат снарядів. Вибух у Торопці був зафіксований силою 2,7 за шкалою Ріхтера, що еквівалентно легкому землетрусу, пожежі охопили територію завширшки 6 км», – додають у дописі.

Також наголошують, що втрата снарядів, ймовірно, порушить наземні операції росії, особливо в Курській області.

Нагадаємо, у ніч на 18 вересня дрони атакували російський склад з боєприпасами в Торопці. Там, зокрема, теж були ракети з КНДР.

21 вересня російське Міноборони прозвітувало про збиття 101 безпілотника, але ніяк не згадало детонацію відразу на двох складах з боєприпасами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО