Кремль готує атаки по критичних обʼєктах ядерної енергетики України – Сибіга

Росіяни планують атакувати критичні об'єкти ядерної енергетики України перед зимою. Це створює ризик глобального ядерного інциденту.

Про це повідомив міністр закордонних справ Андрій Сибіга в Telegram.

За даними української розвідки, росія готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими. За словами Сибіги, йдеться про відкриті розподільчі пристрої АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики.

Варто наголосити, що ураження цих об’єктів створює високий ризик ядерного інциденту. Українські спецслужби вже передали цю інформацію партнерам.

«Поінформовано також МАГАТЕ. Росія – єдина країна, що захопила атомну станцію в Європі, шантажуючи світ. Українська Формула миру містить пункт про забезпечення радіаційної і ядерної безпеки. Ми закликаємо всі міжнародні організації і держави, які поважають Статут ООН, запобігти сценарію країни-терориста», – додав Сибіга.

Нагадаємо, 13 вересня повідомляли, що протягом кількох тижнів неподалік українських АЕС було зафіксовано рух понад десятків ударних БПЛА та крилатих ракет росіян.

Зокрема, в ніч на 12 вересня під час атаки рф «шахед» пролетів біля Хмельницької АЕС, його пізніше збили сили ППО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО