США планують передати Україні великий пакет озброєння – ЗМI

США планують оголосити про великий пакет озброєнь для України вже наступного тижня, але, ймовірно, поставка затримається через брак зброї на складах Пентагону.

Про це пише CNN.

На даний момент у США залишилося 5,9 мільярда доларів для надання допомоги України, термін дії яких закінчується наприкінці фінансового року, а це менш ніж через два тижні.

Очікується, що пакет озброєнь буде значно більшим, ніж попердні, вартість яких становила близько 200 мільйонів доларів. Він включатиме артилерію, засоби протиповітряної оборони та інші боєприпаси.

Джерела видання також повідомили, що США розглядають можливість виділення Україні 10 мільярдів доларів доходів від конфіскованих російських активів, які G7 погодилася використати на безпекову допомогу Україні.

За даними видання Reuters, вартість нового пакету озброєнь складатиме близько 375 млн доларів. Про це повідомляють двоє американських чиновників.

У ЗМI додають, що пакет допомоги включатиме також патрульні катери, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, запасні частини та інше озброєння.

Вміст і розмір пакету можуть змінитися найближчими днями перед очікуваним підписом президента.

Нагадаємо, що попередній пакет військової допомоги від США Україна отримала до Дня незалежності. Там було озброєння на суму 125 млн доларів.

Раніше в інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна досі очікує передачі пакетів допомоги, за які голосував Конгрес США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО