Управління держохорони закупило преміальні Land Cruiser по 4 млн за штуку

Управління державної охорони уклало угоду на придбання чотирьох спеціалізованих автомобілів на базі Toyota Land Cruiser. Кожен автомобіль коштує 3,93 млн гривень, загальна вартість контракту – 15,73 млн гривень.

Про це з посиланням на дані ProZorro повідомляє видання «Наші гроші».

Угода про закупівлю Toyota Land Cruiser була укладена 16 вересня. Поставити товар до 25 грудня має єдиний учасник відкритих торгів ТОВ «Віді Автострада».

Замовлені позашляховики – 2024 випуску, з дизельним двигуном об'ємом 3,3 л, максимальна швидкість становить 210 км/год (розгін за 6,9 секунд).

Land Cruiser повинні мати підігрів керма та сидінь, звукопоглинаюче скло передніх дверей, іонізацію салону, підігрів лобового скла та інші опції для комфорту водія та пасажирів.

Додаткове обладнання для автомобілів передбачає металевий захист двигуна, захисну решітку в радіатор, зимову гуму, тонування вікон (крім лобового) та дорожній набір автомобіліста. Спеціалізоване обладнання – світлодіодні фари у решітку радіатора та під заднє скло, сигнальні маяки, а також потужний гучномовний пристрій з дистанційним світло-керуванням.

Журналісти зазначають, що 3,93 млн гривень за Toyota Land Cruiser – рекордна ціна за будь-який легковий автомобіль у закупках у системі ProZorro цього року. Попередній рекорд також належав УДО: у серпні було замовлено три Lexus по 3,27 млн гривень.

Раніше «Слово і діло» писало, які резонансні тендери зупиняли протягом великої війни.

Нагадаємо, 9 травня президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони. У червні на посаду було призначено Олексія Морозова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО