Членам КВІР в Ірані заборонили використовувати засоби зв'язку після вибухів пейджерів та рацій «Хезболли» – Reuters

Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану заборонив своїм членам використання будь-яких видів засобів зв'язку після вибухів пейджерів та рацій, які використовували його союзники з «Хезболли» в Лівані.

Про це Reuters повідомили два високопоставлені представники іранських служб безпеки.

За словами одного зі співробітників, КВІР проводить масштабну операцію з перевірки всіх пристроїв, а не лише комунікаційного обладнання. Він сказав, що більшість цих пристроїв були або саморобними, або імпортованими з Китаю та росії.

Іран також стурбований можливим проникненням ізраїльських агентів і вже розпочав ретельне розслідування щодо особового складу середньої та вищої ланки. «Це включає перевірку їхніх банківських рахунків як в Ірані, так і за кордоном, а також історії їхніх поїздок та поїздок їхніх сімей», – сказав співробітник служби безпеки.

Нагадаємо, 17 вересня у різних частинах Лівану одночасно вибухнули пейджери у членів руху «Хезболла». Наступного дня почали вибухати портативні рації.

Загалом від вибухів пейджерів та портативних рацій за два дні загинули майже 40 людей, ще близько 3 тисяч поранено.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог заперечує причетність своєї країни до цих інцидентів. Водночас, джерела ЗМІ в американській розвідці повідомили, що Ізраїль як мінімум 15 років готував цю операцію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО