Iзраїль ліквідував одного з командирів «Хезболли» під час обстрілу Бейрута

Ізраїль в четвер, 26 вересня, завдав авіаудару по південному передмістю Бейрута, в результаті чого був ліквідований один із командирів «Хезболли».

Про це повідомляє Times of Israel.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що удар по оплоту «Хезболли» в районі Дахіє був націлений на керівника військово-повітряних сил угруповання Мохаммеда Сарура, відомого як Абу Салех, який відповідав за безпілотники, крилаті ракети і засоби протиповітряної оборони.

При цьому, джерело в ліванських силах безпеки, близьке до угруповання, також підтвердило, що атака була спрямована на командира «Хезболли».

Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що в результаті атаки по Бейруту загинули дві людини.

За словами ізраїльських військових, Сарур командував численними повітряними атаками на Ізраїль, в тому числі за допомогою начинених вибухівкою безпілотників і крилатих ракет.

В останні роки, за даними ЦАХАЛу, він керував виробництвом безпілотників «Хезболли» і створив в Лівані бази для виробництва бойових БПЛА, деякі з цих виробництв були розташовані під цивільними будівлями в Бейруті.

Водночас стало відомо, що сьогодні ізраїльські військові літаки завдали ударів по цілях на півдні Лівану і на сирійсько-ліванському кордоні, а «Хезболла» у відповідь випустила десятки снарядів по північних ізраїльських містах.

Нагадаємо, що бойовики «Хезболли» вперше за довгий час завдали ракетного удару по столиці Iзраїлю, Тель-Авіву. Iзраїльська армія перехопила ракету, яка, за попередніми даними, летіла на житловий квартал.

Як відомо, армія оборони Ізраїлю завдала прицільного удару по передмістю Бейруту у вівторок, 24 вересня. Внаслідок атаки загинули щонайменше шестеро людей, ще 15 отримали поранення.

Також відомо, ізраїльська армія вдень 25 вересня нанесла авіаудари по 60 цілям, пов'язаним із розвідувальним відділом ліванського руху Хезболла.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО