Британську компанію оштрафували за порушення санкцій проти рф

У Британії оштрафували компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення санкцій, які запровадили проти рф у відповідь на її незаконне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Міністерство фінансів Британії.

Зазначають, що управління з виконання фінансових санкцій (OFSI) наклало грошовий штраф на компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення режиму фінансових санкцій, накладених на росію.

За даними Мінфіну, у період з 2022 по 2023 рік ICSL здійснила або отримала 26 платежів у звʼязку з послугами, які вона надавала визначеній особі, незважаючи на те, що знала або мала обґрунтовані підстави підозрювати, що вони порушують фінансові санкції у Великій Британії .

У результаті цих порушень ICSL отримала штраф у розмірі 15 000 фунтів стерлінгів. ICSL не оскаржувала штраф і сплатила його повністю.

«Ми твердо налаштовані на дотримання режиму фінансових санкцій Великобританії. Ми пообіцяли цьому уряду діяти – і ми повідомляємо причетних до порушень. Нехай це буде серйозним застереженням для тих, хто не виконує вимог», – зазначив міністр санкцій FCDO Дауті.

Нагадаємо, нещодавно США ввели санкції проти російських віртуальних фінансових платформ PM2BTC, Cryptex та окремих громадян рф за участь у кіберзлочинах і відмиванні грошей.

А у липні Британія розширила санкції проти «тіньового флоту» росії. Уряд Великої Британії додав до свого списку санкцій групу суден, що перевозять російську нафту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО