Після вбивства лідера «Хезболли» Іран закликав Раду Безпеки ООН провести засідання

Після ліквідації лідера «Хезболли» Хасана Насралли Іран закликав Раду Безпеки ООН провести засідання щодо дій Ізраїлю в Лівані.

Про це повідомляє Reuters.

Посол Ірану в ООН Амір Саїд Іравані в листі до 15 членів Ради ООН зазначив, що рішуче застерігає від будь-яких нападів на свої дипломатичні приміщення та представників, що порушують основоположний принцип недоторканності.

«Ісламська Республіка Іран рішуче застерігає від будь-яких нападів на свої дипломатичні приміщення та представників, що порушують основоположний принцип недоторканності дипломатичних і консульських приміщень, і повторює, що не допустить повторення такої агресії», – йдеться у листі.

За словами посла, Іран вживатиме всіх заходів для захисту своїх важливих національних інтересів і інтересів безпеки.

Нагадаємо, у п’ятницю, 27 вересня, ізраїльські військові завдали удару по Бейруту. Під час атаки був ліквідований лідер «Хезболли» Хасан Насралла.

Ліванське терористичне угруповання офіційно підтвердило загибель лідера руху. Терористи пообіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

Президент США Джо Байден прокоментував ліквідацію Насралли та назвав його загибель мірою справедливості для його численних жертв.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО