Байден відреагував на ліквідацію командира «Хезболли»

Читать на русском
Президент США Джо Байден назвав загибель командира Хезболли Хассана Насралли мірою справедливості для його численних жертв.
Фото: CentralAsia

Президент США Джо Байден прокоментував ліквідацію командира «Хезболли» Хассана Насралли та назвав його загибель мірою справедливості для його численних жертв.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

«Хасан Насралла та терористичне угруповання «Хезболла», яке він очолив, відповідальні за вбивство сотень американців протягом чотирьох десятиліть панування терору. Його смерть від ізраїльського авіаудару є мірою справедливості для його численних жертв, включаючи тисячі американців, ізраїльтян і ліванських цивільних», – йдеться у повідомленні.

У Білому домі зазначають, що Сполучені Штати повністю підтримують право Ізраїлю захищатися від Хезболли, ХАМАСу, хуситів та будь-яких інших терористичних груп, яких підтримує Іран.

«Буквально вчора я доручив своєму міністру оборони ще більше зміцнити оборонну позицію збройних сил США на Близькому Сході, щоб стримати агресію та зменшити ризик ширшої регіональної війни», – додав Байден.

Президент США підсумував, що нині метою країни є деескалація поточних конфліктів як у Газі, так і в Лівані дипломатичними засобами.

Нагадаємо, у п’ятницю, 27 вересня, ізраїльські військові завдали удару по Бейруту. Під час атаки був ліквідований лідер «Хезболли» Хасан Насралла.

Згодом ліванське терористичне угруповання «Хезболла» офіційно підтвердила загибель лідера руху. Терористи пообіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: