Ватажок «ДНР» Пушилін отримав нову підозру від СБУ

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру гауляйтеру окупованої частини Донецької області Денису Пушиліну.

Про це розповіла пресслужба відомства у Telegram.

Його, а також ще двох чиновників окупаційної адміністрації, підозрюють у причетності до примусової депортації дітей. Так, українські правоохоронці зібрали та верифікували доказову базу насильницької депортації до росії щонайменше 31 дитини – 15 хлопців та 16 дівчат.

За даними слідства, неповнолітніх українців звозили до пансіонату «Поляни» у Підмосков'ї. До депортації був причетний безпосередньо Пушилін – він підписав постанову № 84 про виїзд дітей нібито «для оздоровлення в медустановах та закладах відпочинку» на території рф.

Процес контролювали дві помічниці гауляйтера – Елеонора Федоренко та Світлана Майборода. Вони звозили дітей до Донецька, після чого автобусами переправляли їх до Ростова-на-Дону, а потім літаком – до Московської області.

«У подальшому частину депортованих дітей передали на «виховання» громадянам рф. Зокрема, одну дитину влаштували до родини Марії Львової-Бєлової – уповноваженої президента рф з прав дитини», – розповіли у СБУ.

Пушилін, Федоренко та Майборода заочно отримали підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що у березні Пушилін отримав підозру через організацію «виборів путіна» на окупованих територіях. Також повідомлялося, що суд заочно засудив ватажка «ДНР» до в'язниці за посягання на територіальну цілісність України та участь у псевдореферендумі.

Раніше стало відомо, що Служба безпеки України повідомила про нову підозру ватажку окупаційної адміністрації «ЛНР» Леоніду Пасічнику.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО