В Ізраїлі прокоментували масований запуск ракет з боку Ірану

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар по Ізраїлю у вівторок, 1 жовтня, заявивши, що атака провалилася.

Про це повідомляє агенція Reuters, цитуючи заяву ізраїльського прем'єра.

«Ми будемо діяти за принципом: «Хто нападає на нас - буде атакований». Це стосується всіх, хто загрожує Ізраїлю, незалежно від того, де вони знаходяться - на Західному березі річки Йордан, у Секторі Газа, Лівані, Ємені, Сирії чи самому Ірані», - заявив прем'єр-міністр.

Як зазначається, на зустрічі з питань політики та безпеки він наголосив, що Іран зробив велику помилку, за яку заплатить.

«Сьогодні ввечері Іран знову атакував Ізраїль сотнями ракет. Ця атака провалилася. Вона була зірвана завдяки системі ППО Ізраїлю, яка є найпередовішою у світі. Іран зробив велику помилку сьогодні ввечері - і він заплатить за це. Режим в Ірані не розуміє нашої рішучості захищати себе та нашої рішучості помститися нашим ворогам», - заявив Нетаньягу.

При цьому, представник Ізраїлю в ООН Денні Данон заявив, що Іран незабаром відчує наслідки своїх дій, і відповідь «буде болісною».

«Побоювання, що Іран і США будуть втягнуті в регіональну війну, зросли через посилення атаки Ізраїлю на Ліван протягом останніх двох тижнів, включаючи початок наземної операції в понеділок, а також через річний конфлікт у секторі Гази», - йдеться у матеріалі ЗМІ.

Нагадаємо, вчора Іран завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю. Вибухи лунали у багатьох містах країни. Ізраїлю вдалося збити велику кількість повітряних цілей. Загалом для удару було задіяно близько 180 балістичних ракет.

Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю у відбитті масованої ракетної атаки Ірану.

Також у вівторок, 1 жовтня, двоє чоловіків відкрили стрілянину і завдали ножових поранень людям в районні Яффа на півдні Тель-Авіва в Ізраїлі. Внаслідок теракту загинули семеро людей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО