Iзраїль завдав масованого удару по Бейруту, є загиблі

Ізраїльська армія вдарила по центру Бейрута вранці в четвер, 3 жовтня. За попередніми даними, під час атаки загинули щонайменше 6 людей.

Про це пише Reuters.

Вранці у четвер, 3 жовтня, Ізраїль завдав авіаударів по центру Бейрута у відповідь на найбільше за рік зіткнення на ліванському фронті між ізраїльськими силами та угрупованням «Хезболла», яке підтримується Іраном. Армія оборони Ізраїлю заявила про точковий удар по будівлі в районі Бачура, неподалік парламенту.

За інформацією ліванських служб безпеки, удари вразили не лише центр Бейрута, але й південні передмістя, де три ракети влучили в райони, контрольовані «Хезболлою». Внаслідок обстрілів було поранено щонайменше семеро людей, ще 6 загинули.

У виданні зазначають, що віаудари Ізраїлю стали відповіддю на масовану ракетну атаку Ірану по ізраїльській території 1 жовтня. У відповідь ізраїльська армія почала наземну операцію на півдні Лівану для знищення інфраструктури «Хезболли». Під час сутичок угруповання заявило про знищення трьох ізраїльських танків та бойові зіткнення поблизу прикордонного міста Марун Ель-Рас.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль веде боротьбу з іранською «віссю зла», яка прагне знищити країну, і запевнив, що Ізраїль переможе в цьому конфлікті.

Як відомо, у ніч проти 1 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані проти бойовиків «Хезболли».

А у ніч проти середи, 2 жовтня, після масованої ракетної атаки Ірану на Ізраїль, ЦАХАЛ завдав авіаударів по об'єктах «Хезболли» у ліванському Бейруті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО