Ізраїль завдав авіаударів по Бейруту, ціллю був новий лідер «Хезболли» – ЗМІ

Ізраїль вночі 4 жовтня завдав авіаударів по ліванському Бейруту. Ціллю міг бути Хашим Сафі ад-Дін – двоюрідний брат та наступник убитого лідера «Хезболли» Хасана Насралли.

Про це із посиланням на ізраїльських чиновників повідомляють New York Times та Axios.

Атаку було здійснено на передмістя Бейрута, де розташовані численні об'єкти «Хезболли».

За словами трьох чиновників, удару було завдано по підземному бункеру, що належить угрупованню. На той момент там проходила зустріч вищого керівництва «Хезболли», в якій брав участь Хашим Сафі ад-Дін. Інформації про його стан наразі немає.

Хашим Сафі ад-Дін народився на початку 60-х на півдні Лівану. До «Хезболли» він приєднався ще у 80-х і з того часу швидко піднімався «кар'єрними сходами» разом з Насраллою, виступаючи як політичний, духовний і культурний лідер, а також у певний момент очоливши військові дії угруповання.

У 2017 році США та Саудівська Аравія включили його до списку особливо небезпечних терористів.

Нагадаємо, 27 вересня під час удару по Бейруту Ізраїль ліквідував лідера «Хезболли» Хасана Насраллу. В угрупованні підтвердили його загибель та обіцяли продовжити боротьбу з Ізраїлем.

1 жовтня ізраїльські військові заявили, що розпочали обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди проти угруповання «Хезболла» на півдні Лівану.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО