Лідер КНДР погрожує ядерним ударом у випадку вторгнення в країну

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що країна без вагань застосує всі наявні наступальні сили, включаючи ядерну зброю, якщо ворог спробує застосувати силу для посягання на її суверенітет.

Про це Reuters стало відомо з державного інформаційного агентства KCNA.

Лідер КНДР розкритикував президента Південної Кореї Юн Сук Йоля за погрози покласти край північнокорейському режиму під час військового заходу у вівторок.

За словами Кім Чен Ин, південнокорейський президент «хвалився надзвичайною протидією військових сил на порозі держави, яка володіє ядерною зброєю, і це була велика іронія, яка викликала підозру в тому, що він ненормальна людина».

«Він підтвердив, що «якщо» ворог, охоплений надзвичайною дурістю та безрозсудністю, спробує використати збройні сили, що посягають на суверенітет КНДР... КНДР без вагань використає всі наступальні сили, якими вона володіє, включаючи ядерну зброю», – зазначають у KCNA.

Нагадаємо, нещодавно лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна збирається збільшувати кількість ядерної зброї «в геометричній прогресії».

Також у вересні повідомлялось, що Північна Корея та росія погодили посилення співпраці для «захисту інтересів взаємної безпеки».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО