Президент Південної Кореї запропонував КНДР перемовини – деталі

Читать на русском
Президент країни заявив, що готовий розпочати політичну та економічну співпрацю, якщо Північна Корея зробить лише один крок.
Укрінформ

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль запропонував створити робочий консультативний орган з Північною Кореєю для обговорення шляхів послаблення напруженості та відновлення економічної співпраці сусідів.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Армія Кіма: який військовий потенціал має Північна КореяНа інфографіці – який військовий потенціал має Північна Корея, один із союзників путіна у війні проти України.

У своєму виступі на честь 79-ої річниці незалежності Кореї від Японії президент країни заявив, що готовий розпочати політичну та економічну співпрацю, якщо Північна Корея «зробить лише один крок» до денуклеаризації.

Згідно з його словами, запуск «міжкорейської робочої групи» може допомогти зняти напруженість і вирішити будь-які питання, починаючи від економічної співпраці до обміну людьми і возз’єднання сімей, розділених Корейською війною 1950-53 років.

«Ми почнемо політичну та економічну співпрацю в той момент, коли Північна Корея зробить лише один крок до денуклеаризації. Діалог і співпраця можуть призвести до істотного прогресу в міжкорейських відносинах», - сказав президент Юн.

Нагадаємо, минулого року в Північній Кореї схвалили поправку до конституції країни, яка передбачає закріплення політики щодо нарощування ядерних сил. У вересні 2022 року КНДР затвердила нову ядерну доктрину.

У серпні 2023-го КНДР на навчаннях відпрацювала завдання ядерного удару по Південній Кореї. За місяць країна на навчаннях також зімітувала ракетно-ядерну атаку.

Також ЗМІ підрахували, що повномасштабна війна на Корейському півострові може призвести до втрати 3,9% глобального ВВП і коштуватиме для глобальної економіки вдвічі дорожче, ніж вторгнення росії в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: