Південна Корея попереджає, що КНДР може провести ядерне випробування незадовго до виборів у США

Читать на русском
КНДР може провести ядерне випробування перед президентськими виборами в США або відразу після них, попередили в Міноборони Південної Кореї.
Reuters

Північна Корея може провести ядерні випробування незадовго до президентських виборів у США у листопаді.

З таким попередженням виступив міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік, повідомляє Bloomberg.

Скільки ядерних випробувань було проведено у світіУ світі було проведено понад 2 тисячі ядерних випробувань. На інфографіці – дані по країнах.

«Північна Корея завершила підготовку до проведення ядерного випробування... Ми не можемо виключати можливість того, що цей вирішальний момент настане перед або після президентських виборів у США, щоб посилити свій вплив на США», – заявив він.

Видання зазначає, що Пхеньян часто підлаштовує свої провокації під великі політичні події.

Востаннє Північна Корея випробовувала ядерний пристрій у вересні 2017 року — атомну бомбу з потужністю від 120 до 250 кілотонн.

Нагадаємо, минулого року в Північній Кореї схвалили поправку до конституції країни, яка передбачає закріплення політики щодо нарощування ядерних сил. У вересні 2022 року КНДР затвердила нову ядерну доктрину.

У серпні 2023-го КНДР на навчаннях відпрацювала завдання ядерного удару по Південній Кореї. За місяць країна на навчаннях також зімітувала ракетно-ядерну атаку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: