США атакували більше десятка об'єктів хуситів у Ємені

У п'ятницю, 4 жовтня, американські військові завдали авіаударів по більше, ніж десятку об'єктів хуситів у Ємені.

Про це AP повідомили офіційні особи США.

За даними американських чиновників, військова авіація та кораблі розбомбили опорні пункти хуситів приблизно в п’яти місцях.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що сім ударів завдано аеропорту в Ходейді, великому портовому місті, і району Катхейб, де розташована військова база, контрольована хуситами. Ще чотири удари завдано по району Сейяна в столиці Сані, а два – по провінції Дамар.

Видання зазначає, що ці удари були нанесені через кілька днів після того, як хусити погрожували «ескалацією військових операцій» проти Ізраїлю після того, як вони збили військовий безпілотник США, що летів над Єменом. Минулого тижня угруповання взяло на себе відповідальність за напад на американські військові кораблі.

Повстанці випустили понад півдюжини балістичних і протикорабельних крилатих ракет і два безпілотники по трьох американських кораблях, які прямували через протоку Баб-ель-Мандеб. Усі вони були перехоплені есмінцями ВМС.

Нагадаємо, 22 вересня військові США знищили дрон єменських хуситів над Червоним морем. Він становив загрозу для сил США та коаліції, а також для торгових суден у регіоні.

Також нещодавно США ввели санкції проти осіб і компаній, які постачають зброю хуситам у Ємен. Під обмеження потрапили китайські компанії, іранський координатор та два нафтові танкери, пов'язані з фінансуванням хуситів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО