Росія за посередництва Ірану веде переговори про постачання ракет єменським хуситам – Reuters

Читать на русском
Росія за посередництва Ірану веде переговори про постачання протикорабельних рекет хуситам, Це може бути відповіддю на обговорення зняття обмежень на далекобійні удари по рф.
Фото: AP

Росія за посередництва Ірану веде таємні переговори про постачання протикорабельних ракет єменським хуситам.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела на Заході та у регіоні.

У Кремлі усвідомлюють, що Захід перестав піддаватися на ядерні погрози путіна – WPУ Кремлі почали усвідомлювати, що Захід перестав піддаватися на ядерні погрози путіна, оскільки червоні лінії Москви постійно перетинають.

За словами джерела в західній розвідці, переговори ведуться про передачу хуситам надзвукових протикорабельних ракет «Онікс» («Яхонт»), які, як вважають експерти, дозволять бойовикам точніше вражати комерційні судна в Червоному морі і збільшать загрозу для військових кораблів США і Європи.

«Росія веде переговори з хуситами щодо передачі надзвукових протикорабельних ракет «Яхонт». Іранці виступають посередниками у переговорах, але не хочуть ставити під ними свій підпис», – зазначив він.

Повідомляється, що хусити та росіяни зустрічалися у Тегерані принаймні двічі цього року. Переговори про постачання десятків ракет, які мають дальність польоту близько 300 км, тривають, нові зустрічі в Тегерані очікуються в найближчі тижні.

Одне з джерел повідомило, що переговори почалися ще за президента Ірану Ебрагіма Раїсі, який загинув у травні в результаті авіакатастрофи.

За словами трьох джерел, однією з причин, через яку росія вирішила озброїти хуситів, є ймовірність того, що Захід дозволить Україні використовувати далекобійну зброю для завдання ударів углиб рф.

Високопоставлений американський чиновник заявив, що переговори росії та хуситів «судячи з усього, пов'язані з нашою позицією щодо України і тим, що ми готові чи не готові зробити» щодо прохань зняти обмеження на використання далекобійної зброї.

«Яхонт» вважається однією з найдосконаліших протикорабельних ракет у світі. Вона розроблена таким чином, щоб ковзати по поверхні моря, уникаючи виявлення, зі швидкістю, що вдвічі перевищує швидкість звуку, що ускладнює її перехоплення.

Нагадаємо, наприкінці серпня ЗМІ писали, що росія готувалася постачати ракети та іншу військову техніку хуситам у Ємені, але в останню хвилину відмовилася під дипломатичним тиском.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: