Загарбники у Вовчанську стратили чотирьох українських військових

Цього літа окупанти у Вовчанську стратили чотирьох українських військових.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура у Telegram.

На території агрегатного заводу у місті Вовчанськ росіяни стратили чотирьох українських військових. 5 жовтня стало відомо, що прокурори розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

«Вказані факти документуються завдяки співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України», – заявив керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Приводом для розслідування стали допити військовополонених росіян.

«Звісно, розслідування таких злочинів має свої труднощі, особливо через бойові дії, що ускладнюють доступ до місця подій. Проте цей випадок є унікальним, оскільки особа, яка може стати підозрюваною у вказаному провадженні, також перебуває в українському полоні», – додав Фільчаков.

Нагадаємо, у вересні в соцмережах з'явилися фото беззбройного українського військовополоненого, вбитого мечем. Інцидент стався у Новогродівці Донецької області, прокуратора розпочала розслідування.

Раніше прокуратура розпочала розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО