Лубінець відреагував на черговий розстріл росіянами українських військовополонених

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець звернеться до Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) та ООН щодо розстрілу окупантами українських військовополонених.

Про це він написав у Telegram у неділю ввечері.

«Сьогодні в інтернеті з'явилися чергове відео, де окупанти, ймовірно, розстрілюють беззбройних українських військових у Донецькій області», – написав він.

Омбудсмен повідомив, що він вимагає від міжнародної спільноти фіксувати такі порушення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими та міжнародного гуманітарного права.

«Саме тому за всіма ймовірними випадками направляю листи на ООН та МКЧХ. Наразі у терміновому порядку від мене йде наступний лист до них щодо випадку в Нью-Йорку», – додав Лубинець.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що у Нью-Йорку Донецької області російські окупанти розстріляли трьох беззбройних українських військових.

1 жовтня у мережі з'явилася інформація про страту 16 військовослужбовців ЗСУ біля сіл Миколаївка та Сухий Яр Покровського району. Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО