Зеленський зустрівся з Мелоні і представив «план перемоги»

У четвер, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні та представив їй «план перемоги» України.

Про це йдеться на сайті президента.

Зазначається, що під час зустрічі президент представив «план перемоги», подякувавши Джорджі Мелоні та її команді за увагу до цього документа і до української стратегії. На зустрічі були детально обговорені всі пункти, включно з роботою з іншими партнерами.

«Головне завдання – зміцнити позиції України та відносини з партнерами для створення умов, необхідних для справедливої дипломатії», – зазначив Зеленський.

Зеленський і Мелоні погодилися продовжувати співпрацю на рівні команд для якнайшвидшого досягнення умов миру.

«Мета нашої підтримки полягає в тому, щоб поставити Україну в найкращі умови для того, щоб вона сіла за стіл переговорів про мир. Мир, як я вже неодноразово говорила, не може означати капітуляцію, як багато хто боягузливо пропонує», – наголосила Мелоні.

Серед інших тем обговорювали підготовку до Європейської ради, російські активи, а також глобальну політичну ситуацію. Президент також подякував Італії за військову допомогу та обговорив майбутній пакет підтримки, акцентуючи на економічній частині плану, зокрема критичних ресурсах, що не мають потрапити під контроль росії.

У центрі уваги також була підготовка Конференції з відновлення України, яка відбудеться в липні наступного року в Римі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у четвер, 10 жовтня, прибув із офіційним візитом до Парижа, де зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Також очікується, що у п'ятницю, 11 жовтня, Зеленський зустрінеться у Ватикані з Папою Римським Франциском.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО