У Грузії оштрафували телеканали за відмову транслювати агітаційний ролик з руйнуваннями в Україні

Три грузинських телеканали оштрафували за відмову транслювати в етері передвиборчий ролик партії «Грузинська мрія» зі зруйнованими росіянами будівлями України.

Про це пише у заяві один з телеканалів Formula.

Відомо, що міський суд Тбілісі оштрафував місцеві ЗМІ, а саме Formula, Mtavari та TV Pirveli, на 5000-5500 ларі, що становить 1840-2000 доларів. Крім цього, суд також зобов’язав ЗМІ все-таки показати рекламу.

Медіа повідомляли, що ролик є неетичним, містить військову пропаганду, заклики до розпалювання національної ворожнечі та залякування виборців війною, тому вони відмовилися запустити його в етер.

Нагадаємо, нещодавно в Грузії почали розміщувати агітаційні банери із зображеннями зруйнованих внаслідок російської агресії українських міст. Прем'єр-міністр країни Іраклій Кобахідзе, коментуючи це, заявив, що жителі Грузії нібито не знають, що відбувається в Україні, а передвиборчі банери його партії «оголили» правду про це.

Міністерство закордонних справ засудило спробу правлячої партії Грузії використати тему війни росії в Україні у своїх передвиборчих цілях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО