У Польщі запрацює нова база протиракетної оборони

У польському селі Редзіково найближчим часом розпочне роботу база протиракетного захисту, яка матиме здатність збивати російські ракети, спрямовані на Польщу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі Radio Rebeliant.

«Найближчими тижнями ми відкриємо базу протиракетного щита в Редзіково у Поморському воєводстві. Це база, про яку ми домовилися зі Сполученими Штатами», – розповів Сікорський.

Зазначається, що ця база, яка є результатом співпраці Польщі та США, була введена в експлуатацію НАТО в липні 2024 року і стане важливим елементом великого протиракетного щита НАТО.

Мета бази полягає у виявленні, відстеженні та перехопленні балістичних ракет, що можуть загрожувати як Польщі, так і іншим країнам-членам Альянсу.

«Я вів переговори, щоб ракети ППО могли збивати також російські ракети, які летять на Польщу, а не лише іранські, які спрямовані на США», – зазначив Сікорський.

Нагадаємо, у липні повідомлялось, що уряд Польщі не зможе виконати прохання України збивати російські ракети, які летять у західному напрямку, оскльки для цього потрібне схвалення усх країн НАТО.

Як відомо, відповідний пункт було прописано в угоді про безпеку, яку у липні уклали Україна та Польща. Там зазначалося, що сторони розглянуть можливість перехоплення ракет та дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО