Трамп випереджає Гарріс у передвиборчих опитуваннях – The Hill

Шанси республіканця Дональда Трампа на перемогу у президентських виборах 2024 року зростають, тоді як позиції віцепрезидентки Камали Гарріс значно послабились.

Про це повідомляє The Hill.

Гарріс, яка мала стабільну підтримку після початку своєї кампанії, тепер зіткнулася з падінням рейтингів.

За даними The Hill та Decision Desk HQ, її шанси на перемогу впали з 56% наприкінці вересня до 51% на початку жовтня.

Трамп наразі лідирує в п’яти з семи ключових штатів, тоді як Гарріс лише у двох. Ці зміни викликають занепокоєння серед демократів, особливо враховуючи, що в середині серпня Гарріс випереджала Трампа в Мічигані на два пункти та на п’ять у Вісконсіні. Однак, станом на жовтень, ситуація змінилася, і Трамп отримав перевагу в цих важливих штатах.

Попри те, що опитування надають лише тимчасову ситуацію, останні зміни свідчать про зміщення в бік Трампа. Хоча Гарріс активно бере участь у заходах для медіа та намагається підтримати свій імідж, загальний ефект її кампанії починає викликати занепокоєння серед її прихильників.

Серед інших факторів, які впливають на ситуацію – критика з боку громадськості щодо дій Трампа, пов'язаних із відновленням після ураганів, а також недавні медіа-виступи Гарріс, які не завжди виправдали очікувань. Ситуація стає все більш напруженою в контексті президентських перегонів.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що віцепрезидентка та кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс випереджала свого опонента, республіканця Дональда Трампа на 4 пункти серед ймовірних виборців в останньому опитуванні.

Як відомо, дослідження показало, що реалізація передвиборних обіцянок Дональда Трампа збільшить державний борг США на 7,5 трлн доларів, тоді як обіцянок Камали Гарріс – на 3,5 трлн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО