КНДР привела в стан боєготовності артилерію на кордоні з Південною Кореєю

У неділю, 13 жовтня, КНДР віддала наказ артилерійським підрозділам, розташованим на кордоні з Південною Кореєю, бути готовими до ведення вогню.

Про це повідомляє Yonhap.

Зазначають, шо цей крок є відповіддю на можливі вторгнення південнокорейських безпілотників у повітряний простір Пхеньяну.

Згідно з повідомленням агентства, Генеральний штаб КНДР напередодні віддав наказ артилерійським підрозділам, розташованим поблизу кордону, та іншим важливим частинам перейти в повну бойову готовність.

«Вісім артилерійських бригад, повністю озброєних відповідно до розстановки сил і засобів у воєнний час, мають бути переведені в стан бойової готовності до 20:00 13-го числа», – йшлося у наказі.

Крім того, генштаб наказав підрозділам підготуватися до можливих контрзаходів, враховуючи ситуацію, коли південнокорейський безпілотник може знову перетнути кордон і завдати удару.

Раніше КНДР стверджувала, що Південна Корея тричі запускала безпілотники в бік Пхеньяну і погрожувала застосувати силу у разі повторних польотів.

Нагадаємо, нещодавно у розвідці Південної Кореї виявили ознаки, що у КНДР почали будувати підводний човен з ядерним реактором.

А раніше лідер КНДР Кім Чен Ин заявляв, що країна без вагань застосує всі наявні наступальні сили, включаючи ядерну зброю, якщо ворог спробує застосувати силу для посягання на її суверенітет, маючи на увазі можливу атаку Південної Кореї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО