У США підрахували попередню суму збитків від урагану «Мілтон»

Ураган «Мілтон», який кілька днів тому обрушився на узбережжя штату Флорида, завдав Сполученим Штатам збитків приблизно на 50 мільярдів доларів.

Про це повідомив президент США Джо Байден під час брифінгу у Білому домі.

«Це третій великий шторм – третій великий шторм, що обрушився на Флориду за три місяці. І експерти оцінюють, що – і це ранні оцінки – може бути більшим; може бути менше – але оцінюють, що збитки від урагану склали близько 50 мільярдів доларів – і це лише від одного урагану «Мілтон», – сказав він.

Американський лідер розповів, що через ураган без електрики залишилося понад 3 млн людей. При цьому енергетикам вже вдалося відновити енергопостачання для 1 млн осіб.

«І ще одне важливе завдання – розбір завалів. FEMA (Федеральне агентство з управління в надзвичайних ситуаціях США – ред.), Інженерний корпус та Національна гвардія Флориди зараз працюють на місцях, допомагаючи штату розчищати завали, щоб знову відкрити дороги та найважливіші порти», – додав Байден.

Нагадаємо, що через ураган президент США переніс свій візит до Німеччини, де мало відбутися засідання у форматі «Рамштайн».

Раніше повідомлялося, що в США в результаті урагану «Мілтон» загинули щонайменше 10 людей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО