В американському штаті Флорида готуються до найпотужнішого урагану за останні сто років – подробиці

Читать на русском

На штат Флорида у США насувається потужний ураган Мілтон. Евакуюватись змушені понад 5,5 мільйонів місцевих жителів.
Getty Images

На американський штат Флорида насувається ураган «Мілтон», якому присвоєно п'яту (максимальну) категорію небезпеки. Очікується, що шторм вийде на сушу в середу ввечері, вдаривши по густонаселеній зоні, що включає Тампу, Сарасоту та Форт-Майєрс. Якщо «Мілтон» збереже свій курс, то, за прогнозом Національної метеорологічної служби США, він стане найпотужнішим ураганом, що обрушився на затоку Тампа за останні 100 років.

Про це пишуть CNN, The New York Times та Washington Post.

Національний центр спостереження за ураганами попереджає, що тропічний шторм розпочнеться на західному узбережжі Флориди близько полудня в середу, пошириться по всьому півострові і досягне східного узбережжя вночі.

У четвер у деяких частинах північно-західних Багамських островів очікуються тропічні штормові умови. Вони також можливі на узбережжях Джорджії та Південної Кароліни.

З наближенням «Мілтона» по всьому штату спостерігається погіршення погодних умов. Ураган «Мілтон» має категорію п'ять із вітром близько 257 км на годину. Поряд із потужними поривами вітру, на більшій частині Флориди очікуються сильні дощі, а потім повені.

Хоча очікується, що шторм ослабне перед виходом на сушу (до третьої категорії), він значно розшириться у розмірах, а це означає, що його небезпечні наслідки будуть відчуватися на величезній території.

В очікуванні урагану більше 5,5 мільйонів людей були змушені залишити західне узбережжя Флориди, що стало однією з найбільших евакуацій в історії штату.

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс сказав, що штат мобілізує безпрецедентні ресурси для боротьби з наслідками «Мілтона». Понад два десятки пошуково-рятувальних груп було розміщено в районах, які, як очікується, будуть вражені штормом. Також прибули понад 43 тисячі фахівців, які відновлюватимуть електропостачання.

Близько 5 тисяч солдатів Національної гвардії перебувають на чергуванні. Це, як сказав ДеСантіс, ймовірно, найбільша мобілізація Національної гвардії перед штормом в історії Флориди.

Нагадаємо, що нещодавно на території США вирував ураган «Хелен». Число загиблих внаслідок негоди, що обрушилася на південно-східну частину країни, зросла до 200 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: