У США внаслідок урагану «Хелен» загинули вже понад 120 людей

Читать на русском
Станом на вівторок, 1 жовтня, щонайменше 128 людей загинули внаслідок урагану, який обрушився на Сполучені Штати.
Фото: ЕРА

Кількість загиблих внаслідок урагану «Хелен», що обрушився на південно-східну частину США, зросла до 128 осіб.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Зазначається, що найбільші втрати зафіксовані в Північній Кароліні, де загинуло 56 осіб, зокрема через повені у внутрішніх районах штату.

За офіційними даними, у Південній Кароліні жертвами урагану стали 30 осіб, у Джорджії – 25, у Флориді – 11, у Теннессі – четверо та у Вірджинії – двоє.

Наразі повідомляється про понад 600 людей, зниклих безвісти внаслідок стихії. Повені перекрили сотні автомобільних доріг, десятки тисяч помешкань залишилися без світла та зв’язку.

Рятувальні операції тривають, але значна частина постраждалих районів залишається відрізаною від допомоги через зруйновану інфраструктуру. Експерти попереджають, що число жертв може зрости через велику кількість зниклих безвісти.

Окрім цього, ЗМІ повідомляють, що населення продовжує стикатися з нестачею основних ресурсів, таких як питна вода та їжа, що ще більше ускладнює процес відновлення.

Нагадаємо, у вересні кількість загиблих від проливних дощів і повеней у центральній та східній Європі сягнула 17 людей.

Також мешканці південно-західної Мексики продовжують тікати від урагану Джон, який протягом тижня руйнує узбережжя. Внаслідок стихійного лиха уже загинули щонайменше 22 людини.

Окрім цього, внаслідок великих повеней і зсувів по всьому Непалу загинуло щонайменше 100 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: