Генпрокурор висловився про можливий візит путіна до Бразилії, яка є членом МКС

Офіс генерального прокурора отримав розвіддані про те, що російський диктатор владимир путін може відвідати саміт G20 у Бразилії.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін у коментарі порталу Reuters.

Він підкреслив, що бразильська влада, як держава-учасниця Римського статуту, зобов'язана заарештувати путіна, якщо він наважиться відвідати країну.

«Я щиро сподіваюся, що Бразилія заарештує його, підтвердивши свій статус демократії та держави, керованої на основі верховенства права», – сказав Костін.

За словами генпрокурора, в іншому випадку існує ризик створення прецеденту, за якого лідери, які обвинувачуються у злочинах, зможуть подорожувати безкарно.

Нагадаємо, саміт G20 відбудеться у Ріо-де-Жанейро 18–19 листопада. Бразилія вже надіслала путіну запрошення на цей захід.

На початку вересня путін відвідав Монголію. Це був його перший візит до країни-члена Міжнародного карного суду після видачі ордера на арешт.

Україна та Євросоюз раніше закликали владу Монголії передати російського диктатора суду в Гаазі, але країна відмовилася. Після цього МЗС України оголосило Монголії демарш через нещодавній візит путіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО