Обвинуваченому директору філії «Енергоатому» знову продовжили обов'язки

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 грудня строк дії обов'язків, покладених на генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства НАЕК «Енергоатом» Миколу Божка. САП обвинувачує його у заволодінні майже 100 млн грн.

Таке рішення 8 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд застосував до Божка запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн грн. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з низкою осіб щодо обставин, викладених у повідомленні про підозру та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП вкотре просив продовжити дію обов'язків обвинуваченому.

«Клопотання прокурора про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Божка – ред.) - задовольнити. Строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого продовжити до 8 грудня 2024 року». – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка та ще чотирьох осіб. За версією обвинувачення, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО