КНДР підірвала дороги, що ведуть до Південної Кореї

Північна Корея сьогодні, 15 жовтня, підірвала ділянки своїх доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю.

Про це повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, передає Yonhap.

Близько полудня за місцевим часом деякі ділянки дороги на північ від військової демаркаційної лінії, що розділяє країни, були підірвані.

«Північна Корея підірвала ділянки доріг Кенгі і Тонхе на північ від військової демаркаційної лінії близько полудня», – повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів, зазначивши, що заходи щодо спостереження та забезпечення готовності посилено.

Минулого тижня у КНДР оголосили про план «повного відділення» території від Південної Кореї. Там також заявили, що проінформували США про свій крок, щоб «запобігти будь-яким невірним оцінкам і випадковим конфліктам».

Кореї з'єднані автомобільними та залізничними дорогами вздовж лінії Кенгі, яка сполучає західне прикордонне місто Півдня Паджу з Кесоном на Півночі, а також лінією Тонхе вздовж східного узбережжя.

Раніше КНДР демонтувала вуличні ліхтарі та встановила міни вздовж свого боку доріг.

Напруга ще більше зросла після того, як Північ звинуватила Південь у нібито прольоті безпілотника над Пхеньяном із пропагандистськими листівками.

Лідер КНДР Кім Чен Ин провів зустріч із чиновниками служб безпеки, щоб обговорити проникнення в країну дронів, а також плани щодо реагування на ці інциденти. Як повідомляє місцеве Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), на зустрічі Кім отримав звіти щодо протидії «серйозній провокації ворога».

Нагадаємо, раніше КНДР наказала артилерійським підрозділам, які розташовані на кордоні з Південною Кореєю, бути готовими до ведення вогню.

Кім Чен Ин заявив, що країна без вагань застосує всі наступальні сили, включаючи ядерну зброю, якщо ворог спробує застосувати силу для зазіхання на її суверенітет.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО