США запровадили санкції проти китайських компаній за допомогу росії у розробці дронів

США ввели санкції проти компаній КНР, які допомагали росії у виробництві дронів для війни проти України.

Про це йдеться на сайті Мінфіну США.

Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти трьох китайських компаній і однієї фізичної особи за їхню участь у розробці та виробництві безпілотників серії «Гарпія», які використовуються росією для ударів по Україні.

Зазначають, що ці дрони, створені китайськими експертами і виготовлені на заводах у КНР у співпраці з російськими оборонними підприємствами, згодом передавалися до росії для бойових дій в Україні.

Санкції були накладені на компанії «Xiamen Limbach Aircraft Engine Co.», «Ltd.» та «Redlepus Vector Industry Shenzhen Co. Ltd.», які постачали ключові компоненти для виробництва російських безпілотників. Водночас під санкції потрапив і російський громадянин Артем Ямщиков, який керує компанією «TSK Vektor» і координує постачання дронів із Китаю до росії.

Це перші санкції, запроваджені США проти китайських компаній, які безпосередньо розробляють і виробляють зброю для росії.

Нагадаємо, у вересні росія запустила у Китаї секретну програму для розробки та виробництва ударних безпілотників великої дальності для використання у війні проти України.

А ще у липні державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з главою МЗС Китаю Ваном Ї попереджав про наслідки продовження підтримки ВПК росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО