Отримав підозру російський генерал, який командував операцією «Київ за три дні»

Служба безпеки зібрала доказову базу на генерал-майора Володимира Селіверстова – колишнього командира 106-ї повітрянодесантної дивізії збройних сил рф. Саме він командував операцією, щоб захопити Київ за три дні.

Про це повідомила пресслужба СБУ 17 жовтня.

Повідомляється, що на початку повномасштабної війни Селіверстов, колишній командир 106-ї повітряно-десантної дивізії рф, командував операцією щодо захоплення Києва з північно-західного напрямку.

За російським планом, 24 лютого 2022 року десантні підрозділи Селіверстова мали взяти під контроль аеродром у Гостомелі з подальшою окупацією всього міста. Інше угруповання військ зі складу дивізії генерала мало захопити Вишневе, ще одне місто під Києвом.

Війська рф хотіли закріпитися і створити плацдарм для наступу на Київ. Але ЗСУ зірвали плани ворога та знищили значну частину угруповання Селіверстова під час боїв за Гостомель.

Захисники знищили штаб окупантів у Бучанському районі, де знаходився російський генерал разом із усім командним складом його дивізії. Селіверстов та його заступники отримали тяжкі поранення, після чого було віддано наказ відступити.

Російському генералу заочно оголосили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 ККУ (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, СБУ оголосила підозру іранському генералу, який навчив окупантів бити «шахедами» Україною. Також генерал рф отримав підозру за обстріл багатоповерхівки в Одесі, де загинули 8 людей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО