Генерал рф отримав підозру за обстріл багатоповерхівки в Одесі, де загинули 8 людей

Читать на русском
Російському генерал-лейтенанту Сергію Кобилашу повідомили про підозру за те, що він наказав обстріляти Одесу у квітні 2022 року. Тоді 8 людей загинули та ще 11 були поранені.
npu.gov.ua

Російському генерал-лейтенанту Сергію Кобилашу повідомили про підозру за те, що він наказав обстріляти Одесу у квітні 2022 року. Тоді 8 людей загинули та ще 11 були поранені.

Про це повідомляє Нацполіція України.

Кого з колишніх та чинних українських чиновників запідозрили у держзраді після початку великої війниХтось із колишніх і чинних нардепів, міністрів, мерів та інших чиновників отримав підозру в держзраді під час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Унаслідок злочинних дій командувача дальньої авіації Повітряно-космічних сил ЗС рф, який до того ж є уродженцем Одеси, у його рідному місті було вбито вісьмох людей, серед яких тримісячна дитина і вагітна жінка, та поранено ще одинадцять осіб», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що 23 квітня 2022 року, напередодні Великодня, саме за наказом Кобилаша групою літаків стратегічної авіації збройних сил рф було здійснено пуски крилатих ракет Х-101 у напрямку міста Одеса. Одна з них влучила у 16-поверховий багатоквартирний житловий будинок у Київському районі.

Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Російському генералу загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру російському генерал-лейтенанту Ігорю Семиляку, який причетний до загибелі людей та масових репресій на тимчасово захопленій частині території Донеччини.

Також СБУ та Офіс генпрокурора заочно оголосили про підозру російському генералу, який наказав підірвати Каховську ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: