СБУ повідомила про підозру ще одному російському генералу

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру російському генералу, який командував розгоном мирних протестів під час окупації Херсонщини.
фото СБУ

Служба безпеки зібрала доказову базу та заочно повідомила про підозру генерала Росгвардії, який командував розгоном мирних протестів під час окупації Херсонської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ 7 серпня.

VIP-втрати росії в Україні: хто з генералів був ліквідований під час війниНа інфографіці – російські генерали, ліквідовані за два роки повномасштабної війни в Україні.

«Йдеться про генерал-лейтенанта Володимира Спиридонова – командувача Уральського округу військ росгвардії. На початку повномасштабної війни він брав участь у захопленні Херсона та спробах придушення руху опору в регіоні», – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, під час розгону мирних протестів у центрі Херсона та інших захоплених районах області окупанти ув'язнили кілька сотень учасників акцій.

Для розгону фігурант задіяв чотири тактичні групи, загін спецпризначення та оперативний підрозділ Південного округу військ Росгвардії, де він був заступником командувача.

«У катівнях до постраждалих застосовували численні тортури, якими рашисти намагалися зламати опір кремлівському режиму», - сказано в повідомленні.

За даними СБУ, напередодні звільнення правобережжя Херсонщини фігурант організував переправлення підлеглих підрозділів Росгвардії на лівобережну частину області, а сам утік до рф, де згодом отримав підвищення на посаді.

Спиридонову заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 ККУ (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, раніше генерал рф отримав підозру за обстріл багатоповерхівки в Одесі, де загинули 8 людей. Також СБУ повідомила про підозру генерала росгвардії, причетного до репресій у Донецькій області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: