Байден та Гарріс закликали Ізраїль покласти край війні в Газі після ліквідації лідера ХАМАС

Президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс закликали Ізраїль досягти припинення вогню та покласти край війні в Газі після ліквідації лідера ХАМАС Яхьї Сінвара.

Про це повідомляє The New York Times.

Байден заявив, що смерть Сінвара дає можливість перейти до припинення вогню у Газі. Він повідомив також, що говорив із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

«Настав час покласти край цій війні та повернути заручників додому. Тож це те, що ми готові зробити», – сказав американський президент після прибуття до Берліна.

Він додав, що «покладає надії» на перспективи припинення вогню і направить держсекретаря Ентоні Блінкена до Ізраїлю протягом чотирьох-п'яти днів, щоб обговорити подальші кроки.

«Яхья Сінвар був непереборною перешкодою для досягнення всіх цих цілей. Цієї перешкоди більше не існує. Але ми ще маємо багато роботи», – додав Байден.

Віцепрезидентка та кандидатка у президенти США Камала Гарріс, коментуючи вбивство лідера ХАМАС, зазначила, що «справедливість перемогла».

«Цей момент дає нам можливість нарешті покласти край війні в Газі, і вона має закінчитися так, щоб Ізраїль був у безпеці, заручники були звільнені, страждання у Газі припинилися, і палестинський народ зміг реалізувати своє право на гідність, безпеку, свободу та самовизначення. Час починати наступний день без ХАМАС при владі», – сказала Гарріс під час передвиборчого візиту до Університету Вісконсін-Мілуокі.

Нагадаємо, Ізраїль учора офіційно підтвердив, що у Секторі Газа було вбито лідера угруповання ХАМАС Яхья Сінвара.

Раніше ЗМІ писали про попередження США Ізраїлю: військова допомога може бути обмежена, якщо не буде вжито заходів для покращення гуманітарної ситуації в Секторі Газа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО