Скепсис щодо України в НАТО залишився у Німеччини, зі США ситуація покращилася – Зеленський

Президент Володимир Зеленський розповів, як союзники ставляться до ідеї надання Україні запрошення до НАТО.

Його заява на цю тему прозвучала під час інтерв'ю в ефірі телемарафону.

За словами Зеленського, під час недавніх візитів до Європи союзники багато говорили про майбутнє України в Альянсі.

«Для мене дуже важливою є німецька позиція. Вона важлива, тому що, я вважаю, на сьогоднішній день скепсис залишився у німців», – сказав президент.

Він також озвучив позицію США та Франції щодо запрошення до Альянсу для України.

«Ми ближче до НАТО зі Сполученими Штатами, ніж будь-коли були. Я вважаю, що ми ближче, набагато ближче... У нас була дуже позитивна зустріч із Францією, ми дуже добре поговорили із президентом. Я думаю, що Франція підтримуватиме і вступ України до НАТО. Емманюель Макрон особисто це робитиме, і думаю, що він особисто працюватиме з іншими партнерами», – додав Зеленський.

Нагадаємо, що запрошення України до НАТО є першим пунктом «плану перемоги» у війні, який Зеленський представив у середу.

Під час зустрічі з Дональдом Трампом президент також говорив, що Україні для захисту потрібне членство в НАТО. У Білому домі вже зазначили, що серед союзників НАТО йде дискусія про запрошення України до Альянсу, але консенсусу немає.

ЗМІ також повідомляли, що канцлер ФРН Олаф Шольц не підтримує перший пункт «плану перемоги», який передбачає швидке запрошення України до НАТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО