Наступного тижня розпочнеться відбір кандидатів у фахівці із супроводу ветеранів

Наступного тижня, з 21 жовтня, починають працювати комісії з відбору кандидатів на посади фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

Завдання комісії – під час співбесід «розкрити людський потенціал майбутніх учасників проєкту».

На сьогодні заяви на конкурсний відбір на посади подали 1104 особи. До 30 жовтня продовжується ІV етап подання заяв (заява виключно в електронній формі через веб-платформу е-Ветеран).

Стати фахівцем із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб можуть громадяни України з освітою не нижче бакалавра з галузей знань: «Освіта/Педагогіка», «Соціальні та поведінкові науки», «Право», «Охорона здоров'я», «Соціальна робота», «Публічне управління та адміністрування».

Фахівці із супроводу займатимуться ветеранами, демобілізованими, членами сім'ї загиблих, постраждалими учасниками Революції Гідності та членами їхніх сімей, особами з особливими заслугами перед Україною.

Обов'язки фахівців:

  • надання супроводу за напрямами можливої допомоги та послуг, які належать ветеранам;

  • інформування щодо отримання статусів, послуг та соціальних гарантій, отримання житла, реабілітації, працевлаштування, юридичної підтримки тощо;

  • контроль потреби ветеранів та збір аналітики, звіти про надані послуги;
  • надання кризової психологічної допомоги, а також «бути поруч, коли це потрібно».

По суті, фахівець є інформаційним радником для ветеранів, членів їхніх сімей та сімей загиблих – він допомагає, заповнює документи, координує ветерана, спрямовує, представляє інтереси, роз'яснює права.

Нагадаємо, Верховна рада схвалила визнання електронного посвідчення ветерана основним документом, який підтверджує статус.

«Слово і діло» дослідило, скільки з бюджету виділялося коштів на ветеранську політику.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО