Затримано ще двох паліїв машин військових та майна УЗ

Служба безпеки та поліція затримали двох помічників російських спецслужб у Дніпрі та Слов'янську (Донецька область), які підпалювали військові автомобілі та об'єкти Укрзалізниці.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'яницю.

Так, у Дніпрі гарячими слідами затримано 32-річного дніпрянина, який підпалив військовий мультивен і дві релейні шафи, які відповідають за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій лінії залізниці.

Співпрацювати з окупантами за гроші погодився і донеччанин.

А у Слов'янську на Донеччині затримано 20-річного наркозалежного, який хотів швидко заробити. Там на нього вийшов кадровий співробітник ФСБ та запропонував гроші в обмін на співпрацю. За вказівкою російської спецслужби, фігурант підпалив позашляховик Сил оборони, який проходив техобслуговування на місцевій СТО після виконання бойових завдань на фронті.

Слідчі повідомили обох затриманих про підозру за ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань у особливий період).

Злочинні дії агента рф з Дніпра додатково кваліфіковані за ч. 2 ст. 194 (умисне ушкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) та ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ.

Нагадаємо, раніше паліїв машин військових затримали в Одесі та Львові.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО