Зеленський розповів, яким країнам не покажуть секретні розділи «плану перемоги»

Таємні пункти «плану перемоги» України не бачили і не побачать ті країни, які не допомагали нашій країні зброєю або які поки що не визначились у своїй позиції стосовно агресії російського диктатора путіну.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістам в ефірі телемарафону в п'ятницю, 18 жовтня.

У Зеленського, зокрема, запитали: яким країнам не покажуть секретні розділи «плану перемоги» і чи залежить це від того, як країна ставиться до росії.

«Тут є дві стадії. Розділи сьогодні відкриті та передані тим країнам, які конкретно мають відповідні пункти розділів (зброї – ред.), щоб посилити Україну. Якщо держави або навіть наші країни-партнери не мають того, що значиться в плані – то для чого їм передавати ці розділи. Ми їм довіряємо, але навіщо», – сказав Зеленський.

Другий момент – є й ті країни, які хочуть побачити всі розділи «плану перемоги», але за весь час війни нічим Україні не допомогли. Або вони виступають проти посилення України зброєю. Таким державам також не відкриватимуть усі пункти українського «плану перемоги», пояснив президент.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, як лідери ЄС відреагували на його план перемоги. Також повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився підтримувати ключові пункти плану перемоги Зеленського. А прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина не підтримує «план перемоги» України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО