Нідерландська компанія передасть Україні безпілотники на 42,6 млн євро

Нідерландська компанія DeltaQuad поставить в Україну розвідувальні дрони Intelligence, Surveillance & Reconnaissance (ISR) на суму 42,6 млн євро.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони Нідерландів.

Зазначається, що Міноборони уклало угоду з компанією DeltaQuad на постачання передових безпілотників Intelligence, Surveillance & Reconnaissance (ISR) для України. Вартість закупівлі складає 42,6 мільйона євро.

Це є першою конкретною реалізацією Плану дій щодо безпілотників, оголошеного міністром оборони Рубеном Брекельмансом під час його недавнього візиту до України.

Дрони ISR забезпечать українські збройні сили можливістю отримувати розвіддані в реальному часі та спостерігати за ситуацією на полі бою, що є критично важливим для захисту ліній оборони від російської агресії.

Загалом, на реалізацію Плану дій щодо безпілотників виділено 400 мільйонів євро, більше половини з яких піде на підтримку нідерландської промисловості.

«Це замовлення у DeltaQuad є важливим і конкретним кроком в рамках нашого плану дій. Україна потребує сучасних безпілотників, які можуть бути доставлені в найкоротші терміни. Добре, що голландська промисловість може зробити свій внесок у це», – зазначив Брекельманс.

З міркувань безпеки інформація про кількість, типи безпілотників і графіки поставок не розголошується.

Нагадаємо, нещодавно уряд Нідерландів ухвалив рішення надати додаткові кошти на закупівлю артилерійських боєприпасів для Збройних сил України.

А 6 жовтня Україна отримала перші F-16 від Нідерландів. Ще 24 одиниці планують передати найближчим часом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО