Маск щодня виплачуватиме 1 млн доларів виборцям у Пенсільванії за підпис його петиції

Американський бізнесмен Ілон Маск щодня виплачуватиме 1 мільйон доларів випадковому виборцю в Пенсільванії, який підписав петицію його організації America PAC.

Про це пише Wall Street Journal.

Маск за підтримки інших бізнесменів створив організацію політичних дій America PAC, на підтримку президентської кампанії Дональда Трампа. Відзначимо, що PAC – це організації, які збирають внески членів, зокрема, на передвиборчі кампанії кандидатів у президенти США.

19 жовтня під час виступу в Гаррісбурзі, штат Пенсільванія, Маск закликав громадян підписати петицію America PAC на підтримку першої і другої поправок до Конституції США.

«Перша та Друга поправки гарантують свободу слова та право носити зброю. Підписуючись нижче, я висловлюю свою підтримку Першій та Другій поправкам», – йдеться у тексті петиції.

Щоб претендувати на виграш 1 мільйона доларів від Маска, американські громадяни мають зареєструватися на вибори та надати America PAC свою контактну інформацію. Після виступу Маск одразу вручив чек з зазначеною сумою учаснику свого заходу. Переможцем став чоловік, на ім'я Джон Дрехер.

Нагадаємо, Маск за три місяці пожертвував щонайменше 75 млн доларів політичному комітету на підтримку передвиборчої кампанії кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Як нещодавно стало відомо зі ЗМІ, фінансова підтримка республіканців Маском виявилася набагато масштабнішою і почалася раніше, ніж вважалося.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО