У Нігерії втретє за тиждень стався повний блекаут

У суботу, 19 жовтня, національна енергомережа Нігерії вкотре зазнала аварії. Тотальний блекаут в країні стався уже втретє за тиждень.

Про це пише Daily Post.

У виданні зазначають, що останнє відключення сталося рано вранці в суботу, через що багато регіонів залишилися без електрики. За даними порталу Нігерійського системного оператора, станом на 9:20 ранку потужність мережі становила нуль мегаватів (МВт).

Збій стався на тлі двох попередніх аварiй на початку тижня, ще більше ускладнюючи ситуацію в енергетичній системі країни. Нігерійські підприємства та домогосподарства продовжують страждати від ненадійного електропостачання в умовах високих цін на пальне та його дефіциту.

Нагадаємо, у п'ятницю, 18 жовтня, на одній з основних електростанцій Куби сталась аварія, що призвело до масштабного блекауту в країні. Без світла залишились понад 10 мільйонів людей.

Повторний блекаут на Кубi стався у суботу, 19 жовтня. Чиновники заявили, що вже почали роботу з відновлення подачі електроенергії, але цей процес займе певний час.

А у суботу, 17 серпня, по всій території Лівану стався блекаут. Це відбулося унаслідок відключення останнього активного блоку на електростанції Захрані через брак палива.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО