КНДР направила в росію своїх пілотів для керування військовими літаками – ЗМІ

Північна Корея відправила до росії не лише свої наземні війська, а й армійських льотчиків, які можуть управляти російськими винищувачами.

Про це повідомляє Newsweek, посилаючись на інформацію високопоставленого південнокорейського чиновника.

За даними журналістів, минулого місяця Пхеньян направив групу своїх пілотів до Владивостока.

«Це може бути пов'язане з навчанням на російських бойових літаках, поставлених Північній Кореї. Але не можна виключати, що росія, яка страждала на брак льотчиків під час російсько-української війни, запросила певну допомогу у Північної Кореї», – йдеться в публікації.

Якщо інформація підтвердиться офіційно, то росія стане першою за 50 років зарубіжною країною, де будуть дислокуватися пілоти з Північної Кореї. До цього вони були задіяні у Сирії та Єгипті під час війни Судного дня 1973 року.

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов повідомив, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців наразі проходять підготовку на сході росії. За його словами, до листопада вони будуть готові до участі у бойових діях проти України.

За інформацією ЗМІ, Південна Корея розглядає можливість відправки військових та розвідників до України після того, як КНДР направила війська на підтримку рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО