Костін подає у відставку з посади генерального прокурора

Генеральний прокурор Андрій Костін подає у відставку після сьогоднішнього засідання РНБО, на якому обговорювалася корупція у МСЕК та факти зловживань у прокуратурі.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Офісу генпрокурора.

Костін зазначив, що на РНБО було обговорено «аморальну ситуацію» з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів, зокрема в прокуратурі.

«Вважаю абсолютно правильною позицію президента України Володимира Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність. У тому числі, політична відповідальність. Я вдячний президенту України та Верховній раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади Генерального прокурора», – написав він.

Зазначимо, Костіна призначили генпрокурором у липні 2022 року. Він змінив посади Ірину Венедіктову.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 50 прокурорів Хмельницької області, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. Офіс генпрокурора розпочав перевірку інформації.

Президент Володимир Зеленський зажадав реакції правоохоронців через ситуацію з корупцією у МСЕК та оформленням фальшивих інвалідностей, зокрема прокурорами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО