Україна і Франція підписали угоду на 200 млн євро

Україна підписала із Францією грантову угоду на загальну суму фінансування 200 мільйонів євро. Воно дасть змогу реалізовувати проекти щодо відновлення та модернізації інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки у вівторок, 22 жовтня.

Угоду підписали перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко та надзвичайний посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр.

«Ми підписали Імплементаційну угоду до Грантової угоди між Україною та Францією, що відкриває можливість залучити 200 мільйонів євро грантової допомоги. До 50% цих коштів буде спрямовано на закупівлю українських товарів і послуг для проєктів відновлення», – зазначила Свириденко.

За її словами, ці проєкти будуть реалізовані у тісній співпраці з французькими компаніями, які активно підтримують Україну та працевлаштували 25 тисяч осіб у нашій країні.

Ключові сектори, які отримають фінансування – охорона здоров'я, енергетика, водопостачання та водовідведення, розмінування, цифрові технології, інфраструктура, сільське господарство, переробка відходів та житлове будівництво.

Нагадаємо, глава МЗС Франції заявив, що Франція підтримує план перемоги України. Голова Міноборони Франції закликав обговорити розміщення неядерних сил в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО