Росія намагається дискредитувати кандидата у віцепрезиденти США від Демпартії – ЗМІ

Росія використовує фейковий контент у соціальних мережах, щоб дискредитувати кандидата у віцепрезиденти від Демократичної партії Тіма Волца та вплинути на результат виборів.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними журналістів, росіяни, серед іншого, поширюють підробні відео та інші матеріали, які звинувачують Волца у зловживанні службовим становищем.

Одним із таких фейків стало відео, де чоловік на ім'я «Метью Метро» стверджує, що був учнем Волца в середній школі Міннесоти. Він, серед іншого, звинувачує політика у неналежній поведінці. Деякі деталі біографії справжнього Метью Метро дійсно збігаються, проте сам він вже заявив, що відео з ним ніяк не пов'язане, а звинувачення у ролику хибні.

Розвідка США вважає, що ці дії спрямовані на підрив виборів 2024 року та посилення позицій Дональда Трампа, а також підбурювання насильства в період після виборів.

Нагадаємо, за даними дослідження The Hill, Трамп мінімально випереджає Камалу Гарріс майже у всіх ключових штатах. Через зростання рейтингів Трампа Гарріс змінює стратегію своєї кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків та республіканців, а також посилюючи критику на адресу суперника.

Також повідомлялося, що реалізація передвиборних обіцянок Дональда Трампа збільшить державний борг США на 7,5 трлн доларів, тоді як обіцянок Камали Гарріс – на 3,5 трлн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО