Гарріс назвала Трампа «фашистом», який прагне «необмеженої влади»

Віцепрезидентка США Камала Гарріс виступила з різкою критикою на адресу Дональда Трампа, назвавши його «фашистом» та звинувативши у прагненні до «необмеженої влади», а також в бажанні мати військових, особисто відданих йому.

Про це пише The Guardian.

Ця заява прозвучала після повідомлень про те, що колишній керівник апарату Трампа Джон Келлі розповів про його захоплення Гітлером.

«Зі слів Джона Келлі зрозуміло, що Дональд Трамп - це той, хто, я цитую, безумовно, підпадає під загальне визначення фашистів. Хто, по суті, присягнувся бути диктатором у перший же день і присягнувся використовувати військових як свою особисту поліцію для здійснення своїх особистих і політичних вендет. Те, що Дональд Трамп згадує Гітлера — це надзвичайно небезпечно. Це вікно у те, ким насправді є Трамп», – зазначила віцепрезидентка.

Під час несподіваного виступу в Вашингтоні, Гарріс заявила, що Трамп хоче мати військових, які будуть підкорятися йому особисто, навіть якщо це означатиме порушення закону або ігнорування Конституції США.

«Трамп не хоче армії, яка буде вірна Конституції США. Він хоче військових, які будуть лояльні особисто до нього. Трамп прагне необмеженої влади. Питання в тому, чого хочуть американці?», – сказала Гарріс.

Вона також зазначила, що на президентських виборах 5 листопада американці повинні вирішити, чи хочуть вони бачити такого лідера на чолі держави.

Це вже другий раз за тиждень, коли Гарріс фактично назвала Трампа фашистом, висловивши занепокоєння його висловлюваннями та діями. Трамп у свою чергу вкотре відкинув звинувачення, назвавши їх «абсолютно неправдивими».

Нагадаємо, нещодавно повiдомлялось, що віцепрезидентка США Камала Гарріс має незначну перевагу над кандидатом від республіканців Дональдом Трампом за два тижні до президентських виборів за даними опитування Reuters/Ipsos.

Також як вiдомо, один із найбагатших людей у світі Білл Гейтс пожертвував близько 50 млн доларів некомерційній організації, яка підтримує президентську кампанію Гарріс.

А чинний президент США Джо Байден заявив, що кандидат від республіканців Дональд Трамп становить загрозу демократії і повинен бути ізольований «політично».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО