У Грузії стартували вирішальні для країни парламентські вибори

У суботу, 26 жовтня, у Грузії стартувало голосування на парламентських виборах, на яких «Грузинська мрія» протистоїть кільком опозиційним блокам, що виступають за зближення із Заходом.

Про це повідомляє «Ехо Кавказа» та «Новости-Грузия».

Сьогодні у Грузії проходить історичне голосування на парламентських виборах, адже від їхніх результатів залежатиме, чи зближатиметься країна з Заходом, чи буде укріплювати відносини з росією. Владна партія «Грузинська мрія» протистоїть кільком опозиційним блокам.

За даними Центральної виборчої комісії, загальна кількість виборців становить 3 508 294 людей. Мешканці зможуть віддати свій голос з 08:00 до 20:00 за місцевим часом. Для цього у Грузії відкрили 3044 виборчих дільниць, а також 67 дільниць у 53 містах 42 країн світу. Відзначимо, що парламент цього разу вперше обирають не за змішаною, а повністю за пропорційною системою.

Згідно з останніми опитуваннями, «Грузинська мрія» отримала 35% прихильності виборців, за нею йде «Коаліція за зміни – Гварамія, Мелія, Гірчі, Дроа» – 19% та «Єдність» – 16%.

Результати голосування мають стати відомими через одну-дві години після закриття виборчих дільниць.

Нагадаємо, у липні прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що країна зможе повернутись на демократичний шлях та до 2030 року буде набагато більше готова до євроінтеграції, ніж інші кандидати.

Зазначимо, Європейський союз призупинив процес приєднання Грузії до блоку після ухвалення закону про «іноземних агентів». ЄС також заморозив 30 млн євро, призначених на підтримку Грузії у сфері оборони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО