В ОПУ поки не знайшли кандидата на посаду нового генпрокурора – ЗМІ

В Офісі президента ще не визначились із кандидатурою на посаду нового генерального прокурора. Якщо Верховна рада проголосує за відставку Андрія Костіна, його обов'язки поки що виконуватиме перший заступник Олексій Хоменко.

Про це повідомляє УП із посиланням на джерела у команді президента.

«Костін давно просився на вихід. Він реально нічого не робив у тій прокуратурі. А після скандалу з прокурорами не зреагувати було неможливо. Зараз знайти кандидата на генпрокурора величезна проблема. Він має бути чистим і незашквареним, він має бути компетентним і, щоб ви розуміли, – мало хто б погодився зараз на цю посаду», – розповів співрозмовник.

За його словами, поки що «мови про нових людей взагалі немає, немає кандидатів».

«Є розуміння, що поки що нікого не будуть виносити в зал Ради на голосування, а виконуватиме обовʼязки перший заступник», – додав він.

Нагадаємо, 22 жовтня Андрій Костін заявив, що подає у відставку з посади генпрокурора. Цьому передував скандал із масовим оформленням прокурорами інвалідності.

Сьогодні президент Володимир Зеленський вніс до Ради проєкт постанови про надання згоди на звільнення Костіна. ЗМІ раніше писали, що на його посаду можуть призначити Руслана Кравченка, який зараз очолює Київську ОВА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО